2200 modelů autíček na jednom místě

Rychlá kola a nádherné vozy! Při vyslovení těchto dvou spojení se nejednomu klukovi trochu zatají dech. A co kdybyste se mohli na jednom místě pokochat pohledem hned na 2200 modelů autíček? Jak by se vám toto líbilo?

Dnes bych vás chtěla pozvat na moc zajímavou výstavu, kde se skutečně zrychlí tep nejenom malým a velkým motoristům. Pražská galerie DollsLand vystavuje soukromou sbírku autíček, která ukrývá na 2200 nejrůznějších modelů angličáků Matchbox, autíček Burago, HotWheels a motorek Maisto v měřítku 1:6, 1:18, 1:24 až 1:64.

A věřte, na výstavě je skutečně na co se dívat a i mě samotnou to velmi mile překvapilo. To množství nejrůznějších historických vozů, automobilů značek Škoda, Tatra, Praga, BMW, Mustang, Ferrari, Porsche, Hummer, Cadillac, Maybach a legendárních značek Trabant, Žiguli či Lada, je skutečně závratné. Oči vám budou běhat od jedné vitríny k druhé, protože se budete chtít pohledem potěšit s každým modelem.  A milovníci motorek se bezpochyby zastaví vitrín s modely motorek Harley Davidson, Suzuki, Yamaha, Honda, Ducati, BMW, JAWA nebo Kawasaki.

Místem, kde se téměř všem návštěvníkům většinou tají dech, je vitrína, kde se svými tvary pyšní model vozu Lamborghini Murcielágo LP 640 z edice Swarovski. Tento model v hodnotě přes 30 000 Kč je ozdoben 7.668 krystaly Swarovski. Vzácný je nejenom tím velkým množstvím krystalů, kterými je ozdoben, ale také limitovaným počtem vyrobených kusů. Pro celý svět bylo vyrobeno pouze 550 kusů tohoto modelu.

Lamborghini Swarovski

Pokud sem vyrazíte s dětmi, pak je určitě nechte si vyzkoušet autodráhy HotWheels, které jsou zde pro malé návštěvníky připraveny. U z dálky uslyšíte hluk autodráhy a také radost malých návštěvníků. Každý si může vyzkoušet, jak jeho autíčko bude různě kličkovat a rotovat na své trati. Touha toto si vyzkoušet se určitě objeví i u dámského publika.

Autodráha HotWheels

Kam se však dámská část rodiny určitě musí při návštěvě tohoto místa podívat je unikátní výstava panenek Barbie a Monster High, kterých se tu skrývá 1200 a je skutečně na co se dívat. Pokud hledáte místo kam s dětmi nebo výlet pro celou rodinu, pak návštěvou galerie DollsLand určitě nic nezkazíte, právě naopak. O nádherných panenkách, které jsem zde viděla, se dočtěte v některém z příštích příspěvků.

Vstupné:

  • Dospělí 150 Kč
  • Děti  60 Kč
  • Senioři/studenti/ZTP 60 Kč
  • Rodinné vstupené 2+2 300 Kč
  • Fotografování 20 Kč
  • Děti do 3 let zdarma

Více informací o výstavě autíček a panenek Barbie najdete také na www.DollsLand.eu

Foto zdroj: Galerie DollsLand

MOHLO BY SE VÁM HODIT:

About Kateřina, TravelPlacesAndLife.com 246 Articles
Cestování a vše s ním spojené od historie, tradic, umění až po téměř obyčejné a přesto neobyčejné věci, jako jsou knihy, filmy, vaření a tvoření mne inspirují a přináší radost do života. Na blogu TravelPlacesAndLife.com s vámi sdílím vše výše zmíněné a věřím, že zde naleznete inspiraci nejenom pro své cesty, ale také pro vaše životní příběhy.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*